Martan pennut täyttävät kohta 4 viikkoa. Alussa nuo kaverit olivat todella pieniä, valkoisia matoja, mutta nyt on asia toisin. Entistä enemmän erilaiset luonteenpiirteet nousevat esiin, ja ulkonäöltään ne ovat kaikki keskenään erilaisia. Toki - erään muun rodun kasvattajan näkökulmasta - pennut ovat hyvin tasaisia, mutta suuren eron pentujen välille tuo väri. Kun musta briard on musta briard, ovat börbötin pennut kaikki keskenään erilaisia. Pilkut ja läiskät ovat aina eri kohdissa! Nyt ovat oranssitkin pennut saaneet pilkkuja sen verran, että ne näkyvät selkeästi. Kasvattajan silmää miellyttävät tietyt piirteet kussakin pennussa, mutta ei niissä ketään rumaa ole.

Luonteissa erot ovat toisenlaisia. Jotkut (varsinkin tummin poika) on melko tasainen, kun taas maksa-tyttö Siiri (tulevan omistajansa nimeämänä) on säpäkkä ja vaativa. Huvittavaa on, kun pentu koettaa komentaa äitiäänkin :) Valppaita kaikki pennut ovat, ja havainnoivat nyt innolla ympäristöään. Lapset pitävät huolen siitä, että paijausta pennut saavat varmasti osakseen! Tämä on hieno asia siitäkin syystä, että pennut oppivat olemaan käsiteltävinä ja tottuvat käsittelyyn. Muuhunkin kuin kynsien leikkuuseen - joka on oma operaationsa sekin.

Kiinteää ruokaa ollaa aloitettu kokeilemaan. Martalta tulee kyllä hyvin maitoa, että maitobaari on edelleen auki. Aika kuitenkin menee reippaasti eteenpäin, ja pakko kai meidänkin on haikein mielin mentävä matovaiheesta eteenpäin... Kohta ollaan jo siinä tilanteessa, että lapset lentävät pesästä! No, nyt kuitenkin vielä mennään vauvavaiheessa eteenpäin. Pyykkiä ja pesemistä riittää, mutta melkein ilolla tässä vielä siivotaan. Odotetaan pari viikkoa, kuinka siinä vaiheessa vielä siivoaminen innostaa... ;)